Sider

tirsdag den 10. maj 2011

Uge 18 - København

Mandag d. 02.05.2011

Vi stod op i god tid, for at være sikre på, at vi kunne nå bussen ved 9-tiden. Da vi endnu er turister, bad vi buschaufføren om at sætte os af det rigtige sted, og vi fandt derefter også hurtigt dagtilbuddet "Regnbuen" efter hans vejbeskrivelse. Vi var dog en smule (meget) forvirrede, da vi kom ind ad døren, da dagtilbuddet ligger mellem en masse boligblokke. Vi fik da også senere at vide af lederen, at bygningen havde været et slot til Danmarks første prins.Dagtilbuddet var tidligere seperat, så de 0-3 og 3-6 årige var opdelt på hver etage, men efter en ombygning besluttede de ansatte, at hver målgruppe skulle være repræsenteret på de to etager - dertil er der to yderligere etager i bygningen.

Da vi havde fundet den rigtige dør, snakkede vi med souschefen, som også gav os en rundvisning i hele dagtilbuddet. Rundvisningen gjorde os dog endnu mere forvirret, da der var mange lange gange og mange døre. - Dagtilbuddet er desuden delt op i to tårne. Tilhørende dagtilbuddet er der også en legeplads med gynger, en sandkasse, muligheder for at cykle og løbe rundt.
Efter at være blevet vist rundt, blev vi præsenteret for det øvrige personale og børnene, der legede på legepladsen. Da vi havde dannet os nogle indtryk af stedet og observeret nogle forskellige lege, begyndte vi at tage billeder af legepladsen, børnenes lege samt udsmykningen og indretningen på stuerne.

Kl. 11.00 skulle børnene spise mad, og vi delte os derfor op to og to (Simone og Stine - Marie og Signe) på de to stuer, så det stadigvæk var overskueligt og håndterbart for børnene og pædagogerne.
Dagtilbuddet fik leveret mad udefra men efter en speciel ordning, der var temaopdelt uge for uge, f.eks. vegetar-, halalslagtet- og diætmad. Pædagogerne førte desuden nøje regnskab med, om børnene smagte på maden eller spiste det helt op, via et skema med børnenes navne og klistermærker.
Nogle børn skulle herefter sove, imens den resterende børnegruppe igen skulle ud på legepladsen og lege. Vi besluttede os derfor for at tage hjem til hotellet, for at evaluere på nogle af de mange indtryk, vi har fået igennem hele dagen.

Tirsdag d. 03.05.11

Vi mødte i børnehaven 9.15, hvor vi kort hilste på personalet og børnene på begge stuer. Herefter skulle vi lave et interview med en pædagog med anden etnisk baggrund. Signe & Marie interviewede moderen, imens Stine & Simone havde gang i blyanten.

Efter dette blev vi informeret om, at vi havde fået to yderligere interviewaftaler i hus med to danske forældre.

Efterfølgende gik vi ud på deres græsareal og legede vores SKB (Sundhed, Krop & Bevægelse) lege med 6 dr

enge med en anden etnisk baggrund, som en af pædagogerne havde i "sin" gruppe. Vi legede resten af formiddagen.

Kl. 11 skulle børnene ind og spise, og vi blev "revet" ud fra stuerne, fordi endnu en pædagog, denne gang en dansker, havde mulighed for at snakke med os. Vi interviewede hende, hvilket tog ca. 45 min. Derefter vendte vi snuden hjemad.

Da vi kom hjem renskrev vi alle vores interviews fra "Blomsterhaven", og vi begyndte derefter også at bearbejde interviewene fra dagtilbuddet "Regnbuen" i København.


Onsdag d. 04.05.11

Idag da vi mødte i "Regnbuen", skulle vi begynde med at interviewe en mor med etnisk dansk baggrund. Kort efter dette skulle vi interviewe en mor med anden etnisk baggrund.

Derefter printede vi billeder ud, som vi havde taget af børnene i mandags. Vi satte os ind på stuen og klippede dem ud. Billederne skulle bruges til børneinterview, hvor vi gik rundt på legepladsen og spurgte børnene om, hvad de lavede på billederne, og hvem de legede med.

Ved spisesituationen satte vi os to og to, på samme stue, som vi også havde gjort den første dag. Det gjorde vi, for at se om Marie & Signes opfattelse af spisesituationen på deres stue havde ændret sig, eftersom at de faste voksne ikke var tilstede den første dag.

Efter spisning tog vi hjem.


Torsdag d. 05.05.11

Idag mødte vi først ind kl 13, da vi skulle lave to forældreinterview, som først var mulige ved afhentningen af børnene.

Fra kl. 13 - kl. 14.30 legede vi med børnene og igangsatte nogle af vores SKB (Sundhed, Krop & Bevægelse) lege. Mange af børnene var interesserede, og der var et par stykker af børnene, som vi ville have med til legen, for at udfordre os selv, da der var godt gang i dem.

Kl. 14.30 havde vi forældreinterview med endnu en mor med anden etnisk baggrund. Det var også for at udfordre os selv, da denne mor ikke var særlig stærk i det danske sprog. Vi klarede dog interviewet med en del udfordringer, og vi prøvede her på egen krop, hvad det vil sige at støde på kommunikations-brud, da vi skulle omformulere vores spørgsmål, ændre enkelte ord eller forklare betydningen af selve spørgsmålene.

Efter dette interview havde vi endnu et med en dansk mor. Hun var meget snakkesaglig,. Vi indhentede derfor mange interessante informationer i forhold til interviwet, også omkring livet på Nørrebro.

Til slut gik vi på legepladsen, sagde farvel til børn og pædagoger og tog bussen hjem, for sidste gang i København...


Skrevet af os alle fire...

1 kommentar:

  1. Hej piger
    Jeg har med fornøjelse læst jeres dagbog, - lyder til I har haft mange muligheder for at sætte jer ind i forhold omkring børn med anden etnisk baggrund som det ser ud i et dagtilbud i Hovedstaden. Det bliver spændende for Jer at få alle interviews bearbejdet.
    Go´ tur hjem, Hilsen fra Jette

    SvarSlet